FAQ

Vanliga frågor

Här samlar vi vanliga frågor. Finns inte det du söker så tveka inte att kontakta oss!


Hur länge har det funnits på marknaden?

Tekniken har utvecklats under årtionden och började tillämpas på olika områden på 80-talet. Som takbeläggning har 2-komponent flytande gummi använts sedan slutet 90-talet.

Hur länge håller det?

Beroende på utsatthet, ytbeläggning och underhåll kan Tritoflex hålla oändligt.

 

Vanligt tak som efterbehandlats med Tritotherm eller Tritocryl förväntas hålla byggnadens livslängd ut. Det kräver dock underhåll som alla andra takbeläggningar.

Hur miljövänligt är det jämfört med andra produkter?

Tritoflex är vattenbaserad gummiprodukt fri från alla skadliga kemikalier och med ytterst lite olja inblandad. Det väger väldigt lite och medför nästan inget spill vid användning. Traditionellt membran medför en del spill, är tyngre i transport samt vid omläggning bygger dessa in uttjänt material - istället för att dra nytta av det.

Vad kostar det?

Att bli certifierad montör medför investering i sprututrustning och kompressor till kostnad av ca 200 000.- ex moms.

 

Materialet offereras till montörer beroende på orderstorlek. Kostnaden för färdig yta med Tritoflex 2K beror på utformning, underlag och tjocklek.

Hur blir jag certifierad montör?

Kontakta oss för beställning av utrustning och material. Vi utbildar i hantering och teknik under en till två dagar beroende på antal deltagare. Vi ser gärna att ni har något beställt objekt för utbildningen. Har du potentiellt objekt och vill ha råd kan du kontakta oss.

Hur lång är garantin?

Material har 10 års garanti och utförandet 5 år som utföraren står för. Vi kan erbjuda utökad garanti från tillverkaren på begäran. Det medför extra kostnad.